Messing

Project messing 

Opdrachtgever:     Winkelinrichting ontwerpbureau

Opdracht:              Messing kledingrekken schoonmaken en voorzien van nano coating

Gebruik:                 Exclusieve lingerie

Messing kledingrekken onbehandeld uit China

messing steun kledingrek zoals binnengekomen

messing steun kledingrek zoals binnengekomen

De messing kledingrekken zijn rechtstreeks naar ons bedrijf in Lelystad getransporteerd voor een schoonmaak- en nano coating behandeling. Lees ook ons blog “Wat is Nanotechnologie?” en “Nano coating”.

De rekken kwamen zo “af” fabriek en zaten onder de vette vlekken van vingers, beschadigingen etc. Onze eerste handeling was het messing schoon te maken en vooral vetvrij!

Vetvrij

Schoonmaken en vetvrij maken met onder andere Pre-coat, een super 3-in-1 middel voor ontvetten, ontsmetten en reinigen, maar in dit geval was zelfs de Pre-coat niet voldoende en hebben wij de messing ook gestoomd en gepolijst.

Vetvrij maken is cruciaal bij het nano coaten omdat anders de moleculaire verbinding van nano coating en de ondergrond ( in dit geval messing) niet goed werkt. Nano coating werkt op moleculair niveau dus moeten de vet- en vuildeeltjes op moleculair niveau worden verwijderd om te voorkomen dat de nano coating zich met het vuil- of vet gaat verbinden wat helemaal geen effect heeft en de duurzaamheid van nano coating helemaal teniet zal doen.

Rekken

Het aantal kledingrekken dat wij binnen kregen waren een paar honderd stuks en daardoor zijn we onder andere met “inhuur” krachten aan het werk geweest. (De inhuurkrachten hebben bij meer projecten met ons samengewerkt).

Het grootste deel van onze werklocatie hadden we speciaal ingericht voor het verwerken van deze rekken opdat de uitvoering snel en efficiënt zou gaan.

Het schoon- en vetvrij maken van de rekken was nog een uitdagende klus daar we in eerste instantie geen afdoende schoonmaakmiddel tot onze beschikking hadden.

Biologisch

Ons bedrijf werkt uitsluitend en alleen met biologische middelen. Dan moet de zoektocht hiernaar geminimaliseerd worden want de deadline was al vastgesteld. Het oprekken van de deadline was niet aan de orde, we gingen gewoon leveren binnen de tijd.

Door onze ervaring met biologische middelen hebben we zelf een middel samengesteld die ruimschoots aan onze verwachtingen voldeed.

Nano coating

Toen het schoonmaken eenmaal als een geolied systeem liep konden we al vrij snel aan het nano coaten beginnen, de productie ging volgens plan en verliep zeer spoedig!

De rekken moesten minimaal vierentwintig uur drogen en uitharden, daarna werden ze in plastic geseald en verstuurd.

Verzending wereldwijd!

De klant heeft onze werkzaamheden getest, beoordeeld en heeft zijn fiat gegeven om de messing kledingrekken over de hele wereld te distribueren naar de betreffende filialen

De klant was zeer tevreden en prees ons voor het eindproduct.

Indien u meer wilt weten over onze werkmethoden, opdrachten, gebruikte middelen etc.

Neem dan contact met ons op:

Cleaning & Coating Nederland

Chroomstraat 21A

8211 AS Lelystad

www.cleaningcoatingnederland.com

Bekijk ons op YouTube: KLIK HIER

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *