Nanocoating RVS

Nanocoating RVS

Nanocoating RVS is geschikt voor zowel aluminium als RVS  (roest vast staal). Beide legeringen hebben de naam niet te corroderen en te oxideren, echter niets is minder waar.  Aluminium corrodeert als het in aanraking komt met zuurstof maar de oxidehuid die hierbij gevormd wordt, is egaal en gesloten zodat het onderliggende materiaal niet meer verder kan corroderen. Door inwerking van lucht in combinatie met vocht kan dit corrosieproces echter wel verdergaan, men spreekt dan van “witroest”( bron Wikipedia). Het aluminium heeft een lichte waas, is mat geworden en het ziet eruit alsof het met een vuile doek is schoon gemaakt. RVS gaat op den duur oxideren en corroderen waardoor een bruine roest ontstaat op het RVS. Om de witte waas en de matheid op aluminium en roestvorming als gevolg van corrosie en oxidatie op RVS tegen te gaan wordt Nanocoating RVS gebruikt dat een bescherming geeft tegen deze weersinvloeden.   

Onderhoud

Dit betekent dat als je het aluminium of RVS mooi wilt houden er toch regelmatig onderhoud gepleegd moet worden. Dit kan een schoonmaakbeurt zijn met een -niet- chemisch schoonmaakmiddel of een wax om de glans te behouden maar wordt dit niet gedaan dan zal het aluminium of het RVS dof worden, vreemde vlekken krijgen en in het slechtste geval een witte waas (de witroest).

Op kleur en glans brengen

Cleaning & Coating Nederland kan in de meeste gevallen van aluminium kozijnen de kleur en glans weer “ophalen” door middel van polijsten. Na het polijsten brengen wij nanocoating aan om de glans en de kleur van de aluminium kozijnen of aluminium balustrade voor langere tijd te behouden. Bovenstaande geldt ook voor het RVS en in beide gevallen zal de basis ondergrond eerst moeten worden ontdaan van de corrosie en oxidatie voordat de Nanocoating RVS kan worden aangebracht. En voor elke nanocoating geldt: de ondergrond moet absoluut super schoon en vetvrij zijn!

Neem voor meer informatie contact op .

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *