De grote foto is een abstracte weergave van de vernetting van nanocoating

siliciumzand als basis voor nanocoating

Wat is het nut van nano coating?

Daarvoor beginnen we bij het begin.

Nano coating wordt gemaakt van siliciumzand.

Siliciumzand is het schoonste zand wat er bestaat, als de zandkorrel zo vaak is gesplitst  dat het in de orde van grootte van een nanometer (nm) is, dan mag het Nano heten. Alles wat groter is dan 150 nano (nm) mag niet meer zo heten.

Het nut van nano coating is verduurzamen. Elk oppervlak dat is behandeld met nano coating heeft een langere levensduur waardoor spullen minder snel vervangen hoeven worden.

Er zijn meerdere gradaties nano coating, zo is er voor elke ondergrond een nano coating die elk ook verschillend gebruik kan hebben qua werkwijze.

 

Wat doet nano coating?

Nano coating vult de openingen van een ondergrond op. Stel dat we een gespoten verf-ondergrond hebben dan is de verf nooit helemaal strak en egaal. (Zie tekening).

 

fuguurlijke afbeelding van nanocoating op een verflaag

Verf aanzicht sterk vergroot

Onze nano coating vult deze openingen op zodat het een egale emulsie wordt. Dat heeft als groot voordeel dat vuil etc. niet meer kan hechten in de openingen van de ondergrond.

Een molecuul van water is ongeveer 0,15 nanometer groot. Een nanometer is een miljardste deel van een meter. Nano-coating is dus kleiner dan een watermolecuul.

Ter vergelijking: een bloedcel is 8000 nanometer. Doordat de nano-coating zo klein is kan het vuil er zich niet aan hechten.

Zoals bovengenoemd zijn er verschillende soorten nano-coatings die elk ook een andere werking hebben maar als basis wel allemaal dezelfde functie vertegenwoordigen.

 

De nano-coatings die Cleaning & Coating Nederland gebruiken zijn:

nanocoating hout
nanocoating steen
nanocoating glas
nanocoating textiel
nanocoating kunststof
nanocoating solar
nanocoating RVS.

Nieuwe nanocoatings zijn nanocoating auto, nanocoating edelmetalen en nanocoating tegen bacteriën, deze zullen binnenkort in de winkel verkrijgbaar zijn.

Bij elke nano-coating behoort ook een andere garantie betreffende levensduur.

Cradle to cradle (cradle2cradle)

Cleaning & Coating Nederland is bekend om zijn omgevingsvriendelijke producten en zet zich in voor het klimaat en gebruikt daarom uitsluitend biologische nano coating die na een bepaalde levensduur weer teruggegeven wordt aan de omgeving.

Het zogenaamde Cradle to Cradle. Er blijven dus geen schadelijke deeltjes achter, alles wordt teruggegeven aan de natuur.

Cleaning & Coating Nederland heeft uitsluitend duurzame en biologische nano coatings.

Voordat een aanvraag goedgekeurd wordt gaat Cleaning & Coating Nederland eerst ter plekke een intake verrichten.

Wat houdt dat precies in?

Hoe is de staat van de ondergrond, hoe oud is het, wat is de vuilgradatie. Kunnen we het eigenlijk wel herstellen in de oude staat. Op een niet in het oog lopende plaats maken wij eerst een zogenaamde proefspot.

Samen met de klant wordt beoordeeld of dit naar de wens van hem/haar acceptabel is. Dan wordt het te behandelde deel opgemeten en geven wij een vaste “package prijs”.

Daar wordt niet meer van afgeweken tijdens de werkzaamheden. Na de afronding vragen wij de klant om te controleren en zijn/haar fiat te geven op het behaalde resultaat.

Mocht om wat voor reden de klant niet tevreden zijn dan zullen we te allen tijde naar een oplossing toe werken.

Na onze werkzaamheden zullen wij de werkplek zo schoon en zo goed mogelijk achterlaten.

Interesse? Neem contact met ons op.

Cleaning & Coating Nederland

Chroomstraat 21 A, 8211 AS,

06 31 99 65 53 Lelystad

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *