Nanocoatings

Principe van nano coating

Nano coating maakt een zeer fijnmazig netwerk waardoor het ondoordringbaar wordt voor water, vuil en vetten. Omdat de nanodeeltjes zo klein zijn ( is gelijk aan 10−9 meter, dus 0,000 000 001 meter of een miljardste van een meter) kan daar onmogelijk vuil en water in doordringen. Het is een fijnmazig netwerk dus het blijft wel “ademen”en sluit niet af. Tegelijkertijd verstrekt het het oppervlak waardoor het iets harder wordt én het vertraagt de negatieve werking van de weekmakers door UV straling. Het resultaat is dat het materiaal veel langer in originele staat blijft, minder verrot, verroest of oxideert en hierdoor dus veel langer mee gaat, de levensduur van een object wordt verlengd!

Nanocoating Textiel

Nanocoating Textiel is uitstekend geschikt om natuurlijke stoffen zoals katoen, gemengd katoen, linnen en synthetische stoffen zoals polyamide en polyester waterafstotend te maken. De waterafstotende prestatie hangt af van hoeveelheid Nanocoating die is aangebracht. Als koffie of thee wordt gemorst is een stukje keukenpapier voldoende om het oppervlak schoon te maken. Licht deppen en het vocht trekt in het keukenpapier, het kussen, de bank, de stoel of het kleed is in seconden weer schoon. Ideaal voor ouders met kleine kinderen!

Nanocoating Steen

Nanocoating Steen is bijzonder geschikt voor cement, dakpannen, kalksteen, zandsteen, beton, pleisterwerk, leem en siliciumhoudende bakstenen. De Nanocoating maakt een minuscule vernetting in de poriën van het steen en dit heeft als effect dat water- en vuil -moleculen niet meer kunnen doordringen in het oppervlak. De behandelde delen blijven wel “ademen”, het wordt dus niet afgesloten. Het resultaat is een afparelend effect. De behandelde oppervlakken zijn water- en vuilafstotend waar het water en het vuil gewoon vanaf zal lopen.

Nanocoating Hout

Nanocoating Hout maakt een minuscule vernetting in de poriën van het hout en dit heeft als effect dat water- en vuil -moleculen niet meer kunnen doordringen in het oppervlak. De behandelde delen blijven wel “ademen”, het wordt dus niet afgesloten. Het resultaat is een blijvend mooi ogende tuinset. Nanocoating Hout kan worden aangebracht op elk houten tuinmeubel, schutting, plantenbak of vlonder. De behandelde oppervlakken zijn water- en vuilafstotend waar het water en het vuil gewoon vanaf zal lopen

Nanocoating RVS

3C Nanocoatings RVS is een nanocoating dat een onzichtbare verbinding maakt met het materiaal waardoor het oppervlak gladder wordt en vuil, water en vet niet meer kan indringen. Dit heeft als resultaat dat de originele “look” blijft behouden. Aangebracht op het fornuis geeft het een minuscuul dunne laag die voorkomt dat vetspetters van bakken en braden aankoeken op het fornuis. Het  huidzuur van de vingers kan niet meer indringen waardoor er geen zwarte vegen en vlekken kunnen ontstaan. Een lauwwarme vochtige doek is voldoende om in een handomdraai het fornuis of de wasemkap weer schoon te krijgen.

 

Op de foto hiernaast ziet u dat het linker gedeelte van het RVS niet is gecoat en het rechterdeel is voorzien van Nanocoating RVS

Nanocoating Kunststof

Nanocoating Kunststof is ontworpen om het contact van kunststof oppervlakken met vuil of water te reduceren. Doorde hydrofobe en oleofobe werking kunnen vuildeeltjes zoals vet, olieachtige stoffen, kalk en stoffen uit atmosferische veruiling weinig tot geen hechting krijgen. Door het Easy-to-Clean effect laten de behandelde oppervlakken zich zonder agressieve reinigingsmiddelen eenvoudig reinigen. Uitermate geschikt voor alle kunststof oppervlakken zoals kunststof kozijnen, dakkapellen, OV interieurs, kunststof tuinsets of kunststof gevelbekleding.

Nanocoating Glas

Nanocoating Glas is ideaal om ramen van het woonhuis of winkel zowel binnen als buiten mee te behandelen zodat ze water- en vuil afstotend worden. De Nanocoating maakt een minuscule vernetting in de poriën van het glas en dit heeft als effect dat water- en vuil -moleculen niet meer kunnen doordringen in het oppervlak. De behandelde delen blijven wel “ademen”, het wordt dus niet geheel afgesloten. Het resultaat is een supergladde ondergrond waar het water en het vuil gewoon vanaf zal lopen met als gevolg een duurzaam schone ruit. Schoonmaken, na verloop van tijd kan zonder chemische middelen.