Citadel: nanocoating woonerf

Project:                        RVS / Trespa beplating

Opdrachtgever:           VVE Citadel

Opdracht:                    Beplating schoonmaken en nanocoating aanbrengen

Locatie:                        Citadel Almere-Stad centrum

Almere-Stad

Cleaning & Coating Nederland werd gevraagd om een project uit te voeren in Almere-Stad bij Citadel. Het betrof een woongemeenschap boven het winkelcentrum genaamd Citadel. De opdracht voor het schoonmaken(spuiten) en voorzien van nanocoating van het gehele woonerf is gegeven door de Vereniging Van Eigenaren (VVE). Toen de bewoners het effect van onze schoonmaak- en nanocoating actie zagen zijn daar diverse nieuwe opdrachten uit voort gekomen.

reinigen en nanocoating aanbrengen steen in de Citadel

Aparte blogs

We hebben zowel voor de VVE alsmede voor de bewoners diverse opdrachten uitgevoerd. Deze worden in aparte blogs behandeld. We beginnen met een project van de VVE Citadel. Dit project hield in: reinigen van RVS, steen, Trespa en glas, daarna met nanocoating behandelen. Bovenop het gehele loopgedeelte van de bewoners alsmede de openbare doorgangen is de beplating/afwerking van RVS. Deze zijn het gehele jaar blootgesteld aan weer, wind, UV straling, uitwerpselen van een diversiteit aan vogels. In deze blog behandelen we de RVS en Trespa beplating.

reinigen en nanocoating aanbrengen Trespa in de Citadel

RVS

De eerste behandeling betrof het schoonmaken, dit moesten we rigoureus aanpakken daar de invloeden hierboven beschreven al ruimschoots aanwezig waren. RVS behoefde een heel aparte behandeling daar de invloeden al doorgedrongen waren in de bovenlaag.

Biologisch

Gelukkig hebben we diverse biologische schoonmaakmiddelen ter beschikking maar flink doorboenen was wel nodig! Na het schoonmaken van vlekken en vogel-uitwerpselen hebben we de polijstmachine gepakt en met een middel grove pad het RVS gepolijst. Dit begon daarna al een beetje naar onze normen er beter uit te zien. Vervolgens werden de RVS platen over de gehele lengte ontvet waarna het nanocoaten kon beginnen.

reinigen Trespa in de Citadel

Trespa

De behandeling van de Trespa platen vergde een compleet andere benadering. Voor de behandeling hebben we een compleet nieuwe methode ontwikkeld, speciaal voor Trespa. Nadat we het oppervlakkige vuil hadden verwijderd gingen we aan de slag met onze professionele hogedruk apparatuur. Dit vergde uiteindelijk wel wat meer tijd dan gedacht.

Hardnekkig vuil

Het vuil was redelijk hardnekkig tijdens de werkzaamheden maar ondanks een waardige tegenstander was het voor het team van Cleaning & Coating Nederland niet echt een uitdaging! Door de inzet van onze medewerkers is de behandeling succesvol verlopen en was de klant, in dit geval de VVE zeer tevreden en werden we bij de bewoners uitgenodigd om aan de slag te gaan. Dit project is ten volle tevredenheid van de klant uitgevoerd en afgerond!