Zelf nanocoating aanbrengen

Uw textiel, bureau, schutting, auto of caravan langer mooi houden én sneller schoon krijgen. Met onze milieuvriendelijke nanocoating heeft u in enkele stappen een beschermlaag over uw eigendommen waarmee ze tot wel jaren langer mooi blijven. U kunt de nanocoating zelf aanbrengen. Het is wel belangrijk dat u de ondergrond zeer goed reinigt omdat anders de coating op het vuil wordt aangebracht en niet op de ondergrond die u wenst.

 • Oppervlakken in een handomdraai schoon
 • Gebruik van onze nanocoating heeft géén nadelig effect op de natuur
 • Houd uw eigendommen tot wel jaren in nieuwstaat

Heeft u vragen over het aanbrengen van nanocoating of wilt u advies over de juiste coating voor een bepaald oppervlak? Via 06 31 99 65 53 of ons contactformulier neemt u eenvoudig contact met ons op.

Zelf nanocoating aanbrengen in vier stappen

Het zelf aanbrengen van nano coating doet u in slechts vier stappen:

 1. Kies de geschikte nano coating voor de ondergrond van de object
 2. Reinig en ontvet de ondergrond en droog het voordat u de nano coating aanbrengt
 3. Breng de nano coating aan volgens de voorschriften
 4. Laat de beschermlaag enkele minuten drogen en poets het met een schone doek na

Onze nano coating werkt niet als deze voor of tijdens het aanbrengen in contact komt met water. We adviseren dan ook om onze nano coating niet tijdens een regenbui of in een vochtige ruimte aan te brengen. Uitharding na 24 uur.

waterdruppel op een blad als voorbeeld voor nanocoating

De natuur als voorbeeld

Milieuvriendelijke beschermlaag

Onze nano coating is een product ontwikkeld met in achtneming van het Cradle-to-Cradle principe. Dit betekent dat bij de productie ervan geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Na verloop van tijd wordt de nanocoating op natuurlijke wijze afgebroken en zonder devaluatie weer aan de aarde terug gegeven.

De voordelen van nano coating

Een nano coating heeft, mits juist en secuur aangebracht, ontzettende veel voordelen. De belangrijkste lichten we kort toe.

Sneller schoon

In en rond het huis zijn de grootste pluspunten van een nano coating dat uw eigendommen sneller schoon worden. De coating vormt namelijk een flinterdun netwerk (schild) tussen het materiaal en vuil of vet. Vuil of vocht blijft erop liggen, waardoor u bijvoorbeeld uw bank eenvoudig met een keukenpapier kunt deppen om het vuil of het vocht te verwijderen. Zelfs rode wijn, vette sauzen en andere moeilijk te verwijderen vloeistoffen krijgt u dankzij de nano coating heel makkelijk van het textiel af.

Minder snel UV verkleuring

De nano coating vormt een netwerk tussen het oppervlak en zonlicht én het versterkt het oppervlak waardoor de UV straling minder effect heeft. Hierdoor behoudt het materiaal langer zijn originele kleur en kunt u veel langer genieten van onder andere mooie meubels, gevels en caravans. Vooral wanneer u de reiniging en het aanbrengen van de nano coating door een specialist laat doen blijft het materiaal jarenlang kleurvast.

Goedkoper in onderhoud

Dankzij onze nano coating heeft u vaak niet meer dan een vochtige doek nodig om het oppervlak te reinigen. Het vet en vuil kan namelijk niet meer in de stof of materiaal trekken, maar blijft op de flinterdunne film (netwerk) nano coating liggen. Even afnemen met een vochtige doek of afspoelen met schoon water en het oppervlak is weer als nieuw.

nanocoating glas aanbrengen op het ruit

Nanocoating secuur aanbrengen met een schone doek

Kies de beste nano coating voor u

Nano coatings hebben verschillende werkingen voor verschillende ondergronden. Wel hebben onze nano coatings allemaal een vuil- en waterafstotende werking én hebben ze een zelfreinigende eigenschap. Vanwege de fijnstof in de lucht zal het oppervlak nooit helemaal gereinigd worden na een regenbui maar per definitie zal het veel minder snel vuil worden. Van alle oppervlakken die zijn behandeld met nanocoating zal de levensduur worden verlengd en dit betekent minder snel weggooien en minder snel nieuw produceren.

Beschermende nano coating

Auto’s caravans, campers en autoruiten die zijn behandeld met onze nano coating kunnen beter tegen een stootje. De nano coating versterkt het oppervlak en vertraagt de “weekmakers” die in elke kunststof of lak is verwerkt.

alle blauwe potjes verzameld

Soorten nanocoatings

Cleaning & Coating Nederland helpt u graag bij het aanbrengen van nanocoatings, indien aangebracht op de volgende oppervlakken geeft dit het volgende resultaat:

 • glas, de nanocoating werkt vuil- en waterafstotend, gebruiken voor brillen, glazen tafels, ramen en cameralenzen
 • hout, het oppervlak wordt minder snel vuil, is waterafstotend en is beschermd tegen verrotting
 • steen, muren, dakpannen, beton en pleisterwerk blijven langer schoon en zijn waterafstotend
 • textiel, neemt geen vocht op, eenvoudig deppen met keukenpapier is voldoende om de vlek te verwijderen
 • RVS, voorkomt vette vingers en zwarte vlekken, makkelijk schoon te maken met een vochtige doek
 • Kunststof, wordt vuil- en waterafstotend en is zelfreinigend na een regenbui
 • Textiel speciaal, schoenen, tenten en parasols worden waterafstotend
 • Solar, de levensduur en het rendement wordt verlengd